ADUH, streetwear for men & women.

ADUH, streetwear voor mannen & vrouwen. Hun missie? Bring cultures together.

ADUH is twee jaar geleden opgestart door Kevin en Kevin. Op de webshop van ADUH bieden ze streetwear voor mannen en vrouwen aan. Op een zonnige zomeravond spraken Kevin Kater (één van de oprichters) en Melle’s Catch over ADUH, want wat is het verhaal achter dit merk en waar willen de jonge ondernemers naar toe?

Aduh is een stopwoord in Indonesië. Kevin legt uit dat je het bijna overal voor kan gebruiken en het kan ook van alles betekenen. Je zegt bijvoorbeeld: ‘oei, ik stoot mijn teen’. Oei is dan aduh. Of als je lekker gegeten hebt zeg je: ‘aduh, dat was lekker’.

Indonesië. Kevin en Kevin hebben allebei hun roots in Indonesië liggen, ze hebben er nog familie wonen en zijn door het land en de cultuur geïnspireerd om ADUH te beginnen. Kevin: ‘De roots van mijn familie ligt in Indonesië en ik ben zelf kwart Indisch. Mijn ervaring is dat mensen uit Indonesië heel gastvrij en gezellig zijn. Dit willen we met ADUH ook uitstralen. Als je kleding van ADUH draagt vind je het belangrijk om het gezellig te hebben, je houdt van een feestje en van samen zijn.’

Een mooie boodschap, een merk met een verhaal en daarnaast twee jonge jongens die van een goed plan een succes willen maken. Ze zijn bij het begin begonnen: een business plan schrijven, het idee verder uitwerken, onderzoek doen, een marketing plan schrijven, feedback vragen bij kennissen, maar ook bij docenten en ga zo maar door. Ze maken slim gebruik van hun netwerk. Een model om hun kleren te dragen werd gevonden via Facebook, de fotograaf is een goede vriend, de website is gemaakt door een collega en dat maakt het dat ze niet super veel kosten hebben.

De naamsbekendheid die ze tot op heden hebben gecreëerd is voornamelijk via social media. Influencers dragen hun kleding, vrienden en bekende dragen ADUH en posten hier berichten van op Instagram en Facebook. Ook hielp een win actie op Facebook aan de nodige online naamsbekendheid.

Toch was het een spannend moment toen de website op een zondagavond om 19:00 uur live ging en het eerste shirtje om 19:05 uur verkocht werd. Een moment om trots op te zijn voor Kevin. Ook als ze iemand in een ADUH shirt of met een ADUH pet zien lopen dan geeft dan een blij gevoel, een gevoel van voldoening. Daarnaast maakt het hen ook trots dat de kleding die zij verkopen ecologisch is. Wat dat betreft gaan ze helemaal mee met deze tijd. Ecologische, fair trade kleding. Dat is ook iets wat zij echt belangrijk vinden want op deze manier kunnen ze iets terug doen voor de wereld.

Een merk waar ze zich in kunnen vinden is Daily Paper. Een merk dat zijn inspiratie uit Afrika haalt en in korte tijd populair is geworden bij een bepaalde doelgroep. Iets wat de jongens van ADUH ook zien zitten.

Want dat is waar ze uiteindelijk naar toe willen: een eigen winkel. Maar daar is de markt niet naar op dit moment. Vandaar dat ze in de tussentijd zo nu en dan een pop up store willen openen en hun merk willen verkopen in bijvoorbeeld Urban Outfitters. Wij van Melle’s Catch denken dat dit gaat lukken. Waarom? Simpel: de jongens jagen een droom na, ze vragen continue om feedback vanuit hun doelgroep, het verhaal achter ADUH is erg goed en puur. Volg ze vooral via hun sociale media. Op Instagram kan je ze vinden onder aduh_apparel.

Wij wensen ze alle geluk en succes toe in de toekomst. We hopen op een uitnodiging wanneer ze hun eerste winkel openen!

Plaats een reactie