Reprimande

Reprimande, een merk met een inspirirend verhaal. Lees meer over in jezelf blijven geloven en doorzettingsvermogen!

Reprimande. Het woord heeft een aantal betekenissen volgens verschillende online woordenboeken: een berisping, een standje, een waarschuwing, een terechtwijzing of een afkeuring. Maar het gaat niet lang meer duren voordat daar een betekenis bij komt.

Wesley en Armand van het kledingmerk Reprimande gaan namelijk hard en willen nog harder! Melle’s Catch sprak met de twee vrienden over de betekenis van het merk, over hoe het komt dat Reprimande kleding in een mode winkel in Basel (Zwitserland) verkocht wordt en waarom oud-Vitesse spits Ricky van Wolfswinkel Reprimande shirtjes draagt.

reprimande

In december 2017 is het merk officieel opgericht maar de twee goede vrienden zijn al langer bezig met het idee om iets voor zichzelf te beginnen. Ze willen werken aan hun eigen droom en besluiten een kledingmerk te starten. Zo’n anderhalf jaar zijn ze zoekende naar de juiste shirtjes, de juiste pasvorm oftewel de juiste leverancier. Ze zijn kritisch, want producten van Reprimande moeten van top kwaliteit zijn. Zodra ze echt tevreden zijn, kan de webshop online en is dit de start Reprimande.

De naam Reprimande past goed bij de twee jonge ondernemers. Allebei hebben ze in situaties gezeten waarin hun omgeving (studieadviseur en voetbaltrainer) hebben gezegd dat ze misschien maar moesten stoppen en iets anders moesten gaan doen. Maar Wesley en Armand lieten zich niet afschrikken doordat iemand anders zei dat ze iets niet meer konden of niet meer moesten doen. Ze gingen door! Op hun eigen manier en zo rondde Wesley zijn Master opleiding cum laude af.
De streep door hun logo betekent namelijk dat je je niet moet laten tegenhouden door een reprimande van een ander. Blijf geloven in jezelf, blijf hard werken en dan kom je er! De jongens van Reprimande werken allebei ‘gewoon’ 40 uur in de week en daarnaast stoppen ze ook nog eens ongeveer 30 tot 40 uur in het merk.

Armand heeft Zwitserse roots en heeft in Basel nog familie en vrienden wonen. Toen de jongens een aantal jaar geleden de verjaardag van Armand vierden in Basel, liepen ze langs een fashion winkel waar merken als Balmain, BALR en andere toffe merken verkocht werden. Hardop dromend zeiden ze destijds tegen elkaar dat ze hier graag met Reprimande tussen wilde hangen. En nu hangen ze er! Ze besloten op een dag naar Basel te rijden, in zes uurtjes tijd en na één uur slaap spraken ze de eigenaar van de winkel. Armand deed het woord vanwege zijn Zwitsere achtergrond, ze hebben een sales pitch gehouden en wat samples meegenomen. De eigenaar van de zaak was onder de indruk van hun verhaal en wilde graag meewerken. Sindsdien zijn de shirtjes en petjes van Reprimande niet aan te slepen in Basel.

Het ondernemen zelf gaat met ups en downs. Ze vullen elkaar goed aan, de één is wat realistischer en de ander iets optimistischer. De één is goed met social media en de ander houdt zich liever met andere zaken bezig. Maar ze maken elkaar sterker en dat is volgens Melle’s Catch een goed voorbeeld van hoe het zou moeten. Na een tegenslag gaan ze niet bij de pakken neer zitten, maar gaan ze ervoor zorgen dat het de volgende keer beter gaat.

Naast dat ze staan voor kwaliteit (want eerlijk is eerlijk, de kwaliteit is echt goed), willen ze ook iets terugdoen voor de wereld. Zo beloven ze dat ze van elk armbandje dat verkocht wordt één euro naar een goed doel storten. Wanneer je een armbandje bestelt mag je zelf aangeven naar welk goed doel jij jouw euro het liefst ziet gaan en aan het einde van het jaar kiezen ze een goed doel uit die al deze euro’s gaat ontvangen.

Ricky van Wolfswinkel, is momenteel een Nederlandse topspits bij FC Basel in Zwitserland. Armand kent Ricky van Wolfswinkel persoonlijk, al voor ze het kledingmerk begonnen. Ricky draagt Reprimande shirts en daar zijn Wesley en Armand trots op. Daarnaast kennen ze veel bekende voetballers, vloggers en andere bekende Nederlanders. Wat voor Wesley en Armand belangrijk is, ze willen dat iedereen die Reprimande draagt ook een gevoel heeft bij het merk, een connectie. Het is niet zomaar een samenwerking die ze opzetten met bepaalde influencers, deze mensen moeten het verhaal van Reprimande kunnen overdragen. Ondanks dat ze goed bezig zijn en hier zeker wel bij stil staan, hebben ze hun doel nog niet bereikt. Een eigen winkel, wereldwijde verzending van kleding en (internationaal) blijven groeien.

Meer weten over Reprimande of direct een shirtje bestellen? Neem een kijkje op hun website om te zien of er iets bij zit voor je. Vergeet ze daarnaast niet te volgen via Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: