Wie is toch Mr.Bowmont?

“Cliff jumps, surfing or throwing frisbees ? I enjoy them the most, when I’m sitting at a distance.”
– Mr Bowmont

Misschien ken je hem wel: Mr.Bowmont (spreek uit als: mister Bo-mond). Het is de ingetogen, rustige en goed uitziende man die op een strandbedje ligt en een moment voor zichzelf neemt. Mr.Bowmont is een succesvolle man uit Amsterdam die zijn occasionele vrije tijd graag doorbrengt in een tropische omgeving met één van zijn zelf ontworpen zwembroeken aan.

Dat klinkt wel als een aangename levensstijl. Wat zou je zeggen, als wij je vertellen dat jij dit kan zijn. Jij kan je eigen Mr.Bowmont worden. Jij kan dezelfde vrijheid en rust voelen als dit fictieve personage, de symbolische ticket naar vrijheid en vooral niks doen. Dat is namelijk hetgeen wat de eigenaar van dit stijlvolle zwembroeken merk wilt uitstralen. Melle’s Catch sprak met Joep Groenink in Den Bosch over Mr.Bowmont, een zwembroekenmerk die hij eind 2016 is begonnen.

Joep is 27 jaar oud, woonachtig in het prachtige Den Bosch en een avonturier van beroep. Hij heeft een half jaar op Curaçao en vier jaar in Amsterdam gewerkt en gewoond. Joep heeft altijd een drang gehad naar een bepaalde soort vrijheid. Zo verteld Joep dat hij het leuk vindt om voor iemand anders te werken, maar het nóg leuker vindt om van zijn visie een business te creëren. In Curaçao is het idee om een zwembroekenlijn te beginnen voor het eerst naar voren gekomen. Op het eiland kon je bijna geen zwembroeken verkrijgen en dat is toch gek voor een tropisch eiland.

Op Curaçao had je merken zoals Tommy Hilfiger of Armani en natuurlijk alle outdoor merken zoals Brunotti, O’Neill en Protest die zwembroeken verkochten. Deze zwembroeken waren vaak niet passend bij hetgeen wat Joep wilde dragen en triggerde niet het juiste gevoel. Ze waren vaak ook te lang (prima voor surfers) of te wijd of te fel gekleurd, noem maar op. De leuke, wat formelere zwembroek was niet te koop. Joep wilde na zijn werk het liefst gelijk door naar het strand. Hij wilde zich niet omkleden of een grote tas meenemen om daar een zwembroek in te doen. Joep wilde een fijne zwembroek die hij aan kon trekken op zijn werk en daarna op het strand kon dragen. Je begrijpt een eerste zaadje in zijn hoofd was geplant.

Een aantal jaren gingen er overheen voordat hij besloot een merk te creëren die zijn eigen overtuigingen  gingen weerspiegelen. Joep werkte drie jaar lang voor een horlogemerk in Amsterdam waar hij veel leerde over ondernemen (inkoop, verkoop, branding enzovoorts) maar op een dag vond hij dat het tijd was voor de volgende stap: eigen baas worden. Het zaadje dat geplant was in Curaçao kwam nu mooi van pas. Joep begon een eigen zwembroekenlijn en zo is Mr.Bowmont geboren!

Het mooie aan het verhaal van Mr.Bowmont is dat er dus meerdere personages zijn. Zo kan jij bijvoorbeeld de Rocketman zwembroek kopen dan kruip jij in de huid van een formele jongeman met een creatieve twist, hij kent zijn muziek en houdt ervan om te chillen met een ijsje of de Champ zwembroek dan kruip je in de huid van een winnaar, een levensgenieter en een doorzetter, als een doel behaald is gaat deze jongeman daar in alle rust van genieten of kruip in de huid van de Speedster, de klassieke auto liefhebber, iemand die weet wanneer hij een echte auto ziet.

Joep heeft alle personages zelf bedacht en schrijft vaak zijn creatieve uitspattingen uit op een stuk papier. Dit wordt goed bewaard en als hij soms wat minder creatief is dan kijkt hij eens terug naar wat een tijdje geleden wel uit zijn creatieve koker kwam. Het mooiste compliment dat hij heeft ontvangen is dat iemand een zwembroek heeft besteld bij Mr.Bowmont en heeft aangegeven dat hij zich precies in een bepaald personage en gevoel kon vinden.

Een vraag die vaker terugkomt in onze blogs is waar wil je naar toe groeien, wat zijn je dromen? Joep geeft aan dat locatie onafhankelijk zijn het grootste doel is. Hij hoeft niet per se vast personeel in dienst of een heel groot kantoor. Als hij straks wat verder in het proces is kunnen er samenwerkingen met freelancers plaatsvinden zoals designers en online marketeers. Als het goed is kan Joep straks werken waar hij wilt of dit nou in Barcelona, Dubai of Amerika is. En een vakantie kan hij inmiddels ook wel gebruiken!

“Cliff jumps, surfing or throwing frisbees? I enjoy them the most, when I’m sitting at a distance.” Een beroemde quote van Mr.Bowmont. Het geeft heel duidelijk weer wat Joep met zijn zwembroeken wilt uitstralen. De vraag die wij van Melle’s Catch aan jou stellen is welke zwembroek of welk personage het meest bij jou past!

The Rocketman - 1

Kijk snel op de website van Mr.Bowmont voor meer informatie en de collectie zwembroeken. Vergeet daarnaast ook niet om hem te liken en te volgen op Instagram!

2 gedachten over “Wie is toch Mr.Bowmont?”

 1. Joep, (mr. Bowmont) precies zoals het is, een te gekke gast, dus ook te gekke zwembroeken.
  Zien er proffesioneel uit, te gek van uitvoering,
  Super comfortabel, prachtig ontworpen.
  Een te gekke zalige beleving dus.
  Onthoud dus goed;
  ECHTE MANNEN dragen een mr. Bowmont.
  Best rgds Harry

  Like

 2. Hi Safi,

  Bedankt voor je berichtje.

  Vertel mij waar ze staan dan verbeter ik ze. Deze blog is door meerdere mensen nagekeken waaronder de eigenaar van Mr.Bowmont en die zagen ze niet. Dus ik ben blij dat jij ze wel ziet. Als je ze met mij deelt dan verbeter ik het direct! Bedankt nogmaals!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: